مدرنیته و ظرافت در نما با شیشه: نمای شیشه ای، نمادی از زیبایی و روشنایی
در معماری و طراحی ساختمان یکی از بخش های مهم، طراحی نمای ساختمان است. برای طراحی نمای ساختمان از مواد و مصالح مختلف می توان استفاده کرد. به طور مثال می توان نمای آجری، نمای ترموود، و نمای شیشه ای را به عنوان طرح نمای ساختمان انتخاب کرد. با توجه به سلیقه کاربر و میزان بودجه ای که در اختیار دارد می توان مناسب ترین مصالح را برای نمای ساختمان انتخاب کرد.
نمای شیشه ای چیست؟
زمانی که بخش اعظم نمای ساختمان را از شیشه طراحی می کنند، آن را نمای شیشه ای می گویند. در نمای شیشه ای، طراحی خارجی ساختمان به صورت یکپارچه و یک دست دیده می شود. حالت پیوسته ای که در نمای مذکور برای ساختمان وجود دارد، موجب افزایش جذابیت و زیبایی آن خواهد شد. در طراحی نمای ساختمان به وسیله شیشه از انواع مخصوص آن استفاده می کنند. همچنین شیشه هایی که در نمای ساختمان به کار برده می شوند در رنگ های مختلف و اندازه های متفاوت وجود دارند.
امکان استفاده از نمای شیشه ای در ساختمان های مختلف وجود دارد. به طور کلی در ساختمان های تجاری و اداری استفاده از نمای مذکور رواج بیشتری دارد. دلیل این امر این است که در ساختمان های مسکونی طراح می بایست فضا را پوشیده تر طراحی کند؛ به گونه ای که ساکنین احساس آسودگی خاطر داشته باشند. به همین دلیل در ساختمان های مسکونی نمای شیشه ای را در کنار سنگ و ترموود اجرا می کنند.
ویژگی های نمای شیشه ای
نمای شیشه ای یکی از نماهای مدرن و مورد پسند است که امروزه برای ساختمان های مختلف استفاده می شود. جذابیت نمای مذکور و چشم انداز منحصر به فرد آن موجب می شود تا استفاده از این نما روز به روز افزایش یابد. یکی از ویژگی های خوب نمای شیشه ای، این است که امکان استفاده از نور خورشید را به طور کامل در اختیار ساکنین ساختمان قرار می دهد.
در نتیجه مصرف انرژی کاهش یافته و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه خواهد بود. همچنین شیشه ها از ورود اشعه فرابنفش به درون ساختمان جلوگیری به عمل خواهند آورد. ویژگی دیگر این نما، قیمت بالای آن است. البته با توجه به خصوصیات و مزیت هایی که نسبت به انواع دیگر مواد و مصالح نمای ساختمان دارد، این قیمت بالا قابل درک است. نمای مذکور همچنین عایق خوبی در برابر صوت است.
به همین دلیل در شهرهایی مانند شیراز و تبریز و مشهد کرتین وال شیشه ای طرفداران زیادی دارد.
کرتین وال شیشه ای نما در شیراز به عنوان یکی از جدیدترین تکنولوژیها در حوزه نماهای. ساختمانی، با ظاهر جذاب، مقاومت بالا و امکانات پنجرهبندی تنوعبخش، توجه گستردهای را به خود جلب کرده است. این نوع نما، ساختاری از جنس آلومینیوم و شیشه دارد و به دلیل مقاومت و کارایی بالا در برابر شرایط جوی. مختلف، به عنوان جایگزین هوشمند و زیبا برای نماهای سنگی و آجری نقشآفرینی میکند.
شهر تبریز، با تاریخچهای باستانی و غنی از صنعتگران ، نیز یکی از مراکز فعالیتهای صنعتی و سازه ای در ایران است که نمای کرتین وال تبریز در آن شهر جایگاه ویژهای دارد.
انواع نمای شیشه ای کدامند؟
ما در بالا ذکر کردیم، شیشه های مورد نیاز نمای شیشه ای را می توان در ابعاد و اندازه های مختلف در بازار تهیه نمود. البته این که از چه نوع شیشه ای در این نما استفاده کنید بستگی به سلیقه شما و میزان بودجه در اختیار شما دارد. به طور کلی انواع شیشه های مورد استفاده در نمای مذکور را می توان در سه دسته کلی جای داد.
- شیشه های کرتین وال: این شیشه ها را با نام شیشه های لامل نیز می شناسند. کرتین وال در گروه نماهای مدرن جای دارد و از مصالح سبکی همچون شیشه و آلومینیوم تهیه می شود. در نصب و اجرای نمای کرتین وال از پروفیل های آلومینیومی عمودی که مولیون نام دارند و پروفیل های افقی با نام ترنزوم استفاده می شود. برای آب بندی کرتین وال از لاستیک استفاده می شود. باید خاطر نشان کرد که در کرتین وال از انواع شیشه های دو جداره، سه جداره، رنگی، سکوریت، لمینت و مات استفاده می کنند. شیشه های مورد استفاده در کرتین وال دارای ضخامت حدود 18 تا 40 میلیمتر می باشند.
- شیشه های اسپایدر: استفاده از این نمای شیشه ای در ساختمان های بزرگ کاربرد دارد. میزان پیوستگی در این نما بسیار زیاد است. با توجه به این که از فریم و فلز کمتری در این نما استفاده می شود میزان ایمنی آن بالا است. یراق آلات استفاده شده در نصب شیشه های اسپایدر، در جهت های مختلف نگهداری می شوند. این ویژگی موجب می شود بار اضافه مهار گردد. در نمای اسپایدر از شیشه های با ضخامت حداکثر شش میلی متر استفاده می کنند. همچنین ضخامت لایه میانی تقریبا دو میلی متر است. این نوع نما با توجه به نحوه اتصالات به چهار دسته تقسیم می شود. این چهار دسته را نمای لوله ای، نمای فین گلس، نمای خرپا یا کابلی و نمای اسپیس فریم می گویند.
- شیشه های کرتین وال فریم لس: این نما به گونه ای است که گویی هیچ فریمی در آن استفاده نشده است. شیشه ها را در قاب های آلومینیومی جای می دهند. در حالی که قاب های آلومینیومی را درون پروفیل های فولادی قرار می دهند. مصالح مذکور توسط لاستیک ها آب بندی و هوابندی شده و نصب می شوند. در پایان از بیرون فقط شیشه ها رویت می شوند. به همین دلیل آن را نمای فریم لس می گویند.
دیدگاهتان را بنویسید